Kábelszolgáltatók olvadnak össze

Comcast napi grafikon (Nasdaq)
Vágólapra másolva!
A Reuters értesülései szerint a Comcast 45,2 milliárd dollárt fizet a Time Warner Cable cégért, azaz részvényenként közel 159 dollárt és így felvásárolja a vállalatot. A tranzakció révén a két legnagyobb amerikai kábelszolgáltató egyesül. A Charter Communications ezáltal kiesik a Time Warner Cable-ért folytatott csatából.
Vágólapra másolva!
  • Nagyon úgy fest, a két legnagyobb amerikai kábelszolgáltató egy cég lesz a jövőben. Ugyanis a Reuters értesülései szerint a Comcast 45,2 milliárd dollárért, azaz részvényenként közel 159 dollárért felvásárolja a Time Warner Cable vállalatot.
  • Az ügyletet a Comcast részvénnyel finanszírozná teljes mértékben, az ajánlati ár pedig a Time Warner Cable záróárához képest közel 18 százalékos prémiumot mutat.
  • A Time Warner Cable részvényesei a tranzakció után a Comcast részvényei 23 százalékát szerzik meg.
  • A tranzakciót követően nagyjából 30 millió ügyfele lehet majd az új cégnek, így a nagy rivális DirecTV 20 millió körüli felhasználószámát jócskán túl tudják majd teljesíteni.
  • A felvásárlási sztori érdekessége, hogy korábban a a Charter Communications is tett ajánlatot a Time Warner Cable-re. A Charter részvényenként 132,5 dollárt akart fizetni, amit a felvásárlandó cég menedzsmentje elutasított.
  • Az összeolvadásra még a hatóságoknak is rá kell bólintaniuk és a Charter Communications minden bizonnyal megpróbál majd lobbizni az ügylet ellen.
  • A két fél pedig délután hivatalosan is megerősítette a felvásárlás tényét, így létrejöhet a 45,2 milliárd dolláros üzlet. A Bloomberg tájékoztatása szerint a szabályozó hatóságok is áldásukat fogják adni a "frigyre"
Time Warner Cable napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Comcast napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Bloomberg