Vágólapra másolva!
Megszüntették az ANY Biztonsági Nyomda nagytulajdonosai ( Dr. Erdős Ákos, Dr. Gömöri Istvánné és Erdős Tamás) az közöttük létrejött részvényesi megállapodást. Ennek értelmében egészen mostanáig összehangoltan eljáró személyeknek minősültek.  
Vágólapra másolva!
  • A Nyomda igen szűkszavú közleménye csak arról szól, hogy a részvényesi megállapodást a felek megszüntették.
  • A megállapodásban korábban érintett három személy összesen 25,16 százaléknyi részesedéssel bír a vállalatban.
  • Egyelőre nem tudjuk, hogy miért történt a megállapodás megszüntetése, és hogy ez a jövőben milyen következményekkel járhat, de még akár azt sem lehet kizárni, hogy a tulajdonosi struktúra esetleges változását előidéző tranzakcióval is szembenézhetünk. Hogy hogyan és milyen módon (további részesedést akarnak vásárolni, vagy esetleg valamelyik tulajdonos eladna), az egyelőre csupán merő spekuláció tárgyát képezheti.
  • A tulajdonosi struktúrában kisebb változások mindenesetre tavaly is történtek már, hiszen az Erdős Ákos által tulajdonolt EG Capital 1 millió darab (6,8 százaléknyi) részvénye tőzsdén kívüli tranzakció keretében Erdős Tamás tulajdonába került, majd az EG Capital leányvállalatán belül is voltak részvényáthelyezések.
  • Az akkori mozgások is képezhetik akár egy komplexebb kép kis darabkáit, egyelőre azonban nem látszanak tisztán ennek a képnek a körvonalai.

A Nyomda árfolyama 2,1 százalékos emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést.

Az ANY Biztonsági Nyomda árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu