Vágólapra másolva!
Jó a hangulat az európai tőzsdéken a mai GDP-adatok után, így a főbb részvényindexek emelkedni tudnak. Itthon a BUX is jól teljesít, többek között a Magyar Telekom száguldásának köszönhetően. 
Vágólapra másolva!
  • Jó a hangulat az európai tőzsdéken, ami nagy részben az eurózóna gazdaságának további javulásáról árulkodó GDP-adatoknak köszönhető. A főbb részvényindexek emelkedni tudnak, a legjobban teljesítő olasz FTSE/MIB már 1 százalékot erősödött.
  • A ThyssenKrupp részvényei is remekelnek, már 3 százalékos pluszt szedtek össze a vártnál erősebb gyorsjelentésre. A Deutsche Telekom pedig 0,7 százalékot emelkedett a nagy régiós tervekre.
  • Itthon a BUX is jól teljesít, fél százalékot erősödött, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljesít. Ebben nagy szerepe van a vártnál erősebb magyar GDP-adatnak is.
  • Emelkedését a főbb papírok fele támogatni tud, a Magyar Telekom már 2,5 százalékot ugrott, és 323 forintnál mozog az árfolyama. Az OTP 0,7 százalékot erősödött, a Richter és a Mol viszont minimális esést szenvedett el.
  • A forint nagy erősödésnek indult délelőtt, és 308,7-ig ereszkedett le az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 225,4-nél, a svájci franké 252,5-nél található.
  • Az amerikai tőzsdéken nem várható nagy mozgás nyitáskor, a határidős indexek alapján az előző napi záróértékek közelében indulhat a kereskedés.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

EURHUF rövid távú grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu