Lerázta görög terhét a francia nagybank

Vágólapra másolva!
A vártnál alacsonyabb negyedéves profitról számolt be a francia Crédit Agricole bank, de legalább a megelőző évi hatalmas veszteségből sikerült feltápászkodnia. 2012-ben ugyanis görög leánybankja miatt volt kénytelen milliárdos leírást eszközölni.
Vágólapra másolva!
  • A Crédit Agricole nettó profitja 612 millió euróra növekdett az előző évi 3,98 milliárd eurós veszteség után, bár az eredmény mégis elmaradt a várt 677 millió eurótól.
  • Egy évvel korábban Franciaország harmadik legnagyobb bankjának többek között a görög Emporiki Bank eszközeinek eladásán kellett hatalmas összeget leírnia.
  • A 2013-as negyedik negyedéves nyereséget segítette, hogy a 2012-es hatalmas veszteségleírás miatt most 264 millió eurós adómegtakarítást tudott realizálni a pénzintézet. Emellett a Crédit Agricole közölte, hogy 132 millió eurós egyszeri negatív tételt kellett elkönyvelnie tervezett bolgár és skandináv kereskedelmi banki eladásain.
  • A bank bejelentette, hogy 35 eurócentes osztalékot fog fizetni részvényenként 2013-as eredményére, ami az első kifizetés 2011 óta.
  • A múlt héten már a két legnagyobb francia bank, a BNP Paribas és a Société Générale beszámolt negyedik negyedéves eredményéről.
A Crédit Agricole árfolyama (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Akció!

Februárban közelebbről is megismerkedhetnek ügyfeleink a párizsi, amszterdami és brüsszeli piacokkal, ugyanis legújabb akciónk keretében kedvező díjak mellett lehet kereskedni a börzéken forgó értékpapírokkal! Az akció részleteiről az alábbi oldalon tájékozódhat:

Kereskedjen európai részvényekkel szinte ingyen!