Folytatná a horvát terjeszkedést az OTP

Vágólapra másolva!
A Banco Popolare horvát egységének januári megvétele után az OTP továbbra is keresi az újabb célpontokat az adriai országban.
Vágólapra másolva!
  • Az idei év legnagyobb feladata az OTP horvátországi leányvállalata számára a januárban megvásárolt Banco Popolare integrálása lesz, miközben keresi a megfelelő alkalmat és a kedvező feltételeket a következő akvizícióra - nyilatkozta Békeffy Balázs, a pénzintézet horvátországi vezetője a Vecernji list szerdai számában az MTI beszámolója szerint.
  • Mióta az OTP a Nova Banka megvásárlásával belépett a horvát pénzpiacra a Banco Popolare volt az első akvizíciója.Egy kérdésre válaszolva Békeffy elmondta, nincs információja arról, hogy az OTP esetleg meg kívánná venni a Privredna Banka Zagrebot, amely az olasz Intesa csoport (CIB anyabankja) tagja.
  • Az OTP Horvátországban leginkább a lakossági ügyfelekre, illetve a kis-és középvállalkozásokra fókuszál. Az akvizíció befejezése után a lakossági ügyfelek tekintetében a középmezőnyben fog elhelyezkedni, így méreténél fogva nem foglalkozik nagy projektekkel.
  • Sok bank csökkenti aktivitását Horvátországban, mások a tőkéjüket a török vagy az orosz piacon próbálják kamatoztatni, ám az OTP elkötelezett a horvát piac iránt - mondta el a lapnak Békeffy.