Eddig jól megy ma a forintnak

Vágólapra másolva!
Folytatta tegnap délután megkezdett erősödését a forint pénteken a reggeli órákban. Az euróval szembeni árfolyam egészen 311 alá is benézett, most pedig annak közelében mozog a jegyzés.
Vágólapra másolva!

Jól indította a hét utolsó kereskedési napját a forint, az euróval szemben egészen 311 alá ereszkedett le, míg jelenleg 311,1 környékén ingadozik.

Komolyabb piacmozgató hír nem érkezett, viszont segíthetett a magyar devizán, hogy olyan hírek érkeztek Ukrajnából, megállapodás születhet a belpolitikai válság megoldásában. Habár ezt eddig csak az ukrán elnöki sajtószolgálat jelentette be, az ellenzék és az Európai Unió részéről nem erősítették meg.

Ez pedig a feltörekvő piaci devizáknak jó hír lehet, bár a régiós fizetőeszközök közül lényegében csak a forint erősödött ma és tegnap. Viszont például a török lírával és a dél-afrikai randdal megyegyezően mozgott.

Ne okozott a forint piacán nagyobb mozgást, Orbán Viktor rádiós nyilatkozata, amiben többek között elmondta, hogy nem probléma a forint gyengülése, mivel többletes a folyó fizetési mérlegünk.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Habár tegnap két éves mélyponton is megfordult a forint, a 315 közeli szintekről már sokadjára pattant vissza. Kérdés, hogy meddig tart ki a lendület, ugyanis februárban még a 305-öt sem közelítette meg az árfolyam.

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu