Óvakodj a fehér autót vezető Bak sofőrtől!

St. Maurice, apátság, biztosítás, Generali, bak sofőr
Ha a sofőr Bak, fehér autóban ül, Lászlónak hívják, és a rendszáma is L-lel kezdődik... tanácsos gyorsan elmenekülni
Vágólapra másolva!
Szórakoztatóan átfogó elemzést tett közzé a Generali Biztosító, amelyből a pontos adatokon kívül arról is meggyőződhetünk, hogy egy biztosítótársaságnak nagyon is lehet humora. Több százezer káresetet vizsgálva franciás eleganciával léptek túl a megszokott szempontokon, és tájékoztatnak, hogy az utakon olyanokkal kell vigyáznunk, akikről ezt nem is feltételeztük volna.
Vágólapra másolva!

Ki hinné, milyen veszélyesek a Lászlók

Ők vezetik a férfinevek rangsorát: 6600 káreset köthető László nevű sofőrhöz, míg az Istvánok közül mindössze 5800 volt a hibás a Generali egy-egy spontán ügyféltalálkozóján. Nem teljesen veszélytelen összeakadni egy Józseffel (5300 káreset), különösen a Jánosokhoz (4400 eset) és a Zoltánokhoz (4300 eset) képest.

Meg a Katalinok és a Máriák

A magyar lakosság körében két legnépszerűbb női név reprezentatív mintát hozott az utcai csattanásokban is: 2300-2300 káresetért feleltek a tavalyi évben, ezzel lekörözve az Évákat (2100 eset). Nem egészen világos, mit kezd az adatbázis az Istvánnékkal (3600 eset), a Józsefnékkel (3400 eset), és a Lászlónékkal (3400). Őket csak ezen a néven lehet azonosítani.

Nem beszélve a fehér járművekről

Ezek a járművek voltak a legnagyobb veszélyben tavaly, közel 5 800 balesetben szerepeltek. A statisztika szerint jóval láthatóbbak az utakon a fekete autók, amelyek bronzérmesek a baleseti dobogón (2800 eset). És mint a színpalettán, kettejük között helyezkednek el a szürke járművek (4 400 eset). A rendszámok is érdekes eredményt mutatnak, az L-betűvel kezdődő rendszámú autók közel 12 900 esetben kerültek bajba, míg a második helyen az M-betűs autók (5 800 eset), a harmadik helyen pedig a K-betűvel kezdődő rendszámú járművek voltak 5 600 esettel.

Ha a sofőr Bak, fehér autóban ül, Lászlónak hívják, és a rendszáma is L-lel kezdődik... tanácsos gyorsan elmenekülni Forrás: AFP

De a lényeg: mindenki vigyázzon a Bak sofőrökkel!

A Bakok a világ minden asztrológia könyve szerint higgadtságukról, megbízhatóságukról híresek, annyira, hogy bár a nyugalom alapvetően a földies jegyekre jellemző, e tekintetben még a másik kettő (Bika és Szűz) is elbújhat mellette. No de nem a volán mögött: 17 500 káreset mögött álltak karácsony körüli-januári szülöttek. A képzeletbeli versenyen holtversenyben kaptak ezüstöt az Ikrek szülöttek (ezt értjük, szétszórtságra súlyosan hajlamos jegyről van szó), meg a Bikák (ezt meg nem, lásd fenn). Nem hoztak szép eredményt a Szűzben, sem az Oroszlánban születettek. Ám a Generali 2013-as statisztikája alapján sem a hebrencs Vízöntő, sem az álmodozó Halak nem kirívóan veszedelmes, ha slusszkulcsot ragad. Bezzeg a ficánkoló Nyilas és a vesébe hatoló pillantású Skorpió biztonságosan vezet. Ők mindössze 12 ezer esetben töltötték ki az A rovat rubrikáit a betétlapon.

A Generali felmérésében megvizsgált káresetek 35 milliárd forintra rúgnak.