Ezt nem teszi ki az ablakba a brit fogadóiroda

Ladbrokes napi grafikon (London)
Vágólapra másolva!
A vártnál később készül el az új online fogadórendszereivel Nagy-Britannia egyik legnagyobb fogadóirodája, a Ladbrokes. Emiatt a nyári futball világbajnokságból sem tudnak olyan mértékben profitálni, ahogy szeretnének, ráadásul a tavalyi évi eredmények sem lettek fényesek. 
Vágólapra másolva!
  • Tavaly a Ladbrokes üzemi eredménye 33 százalékkal esett vissza 2012-höz képest, és csak 138,3 millió fontot tett ki. Ez az elemzők által vártnál nagyobb mértékű visszaesés volt, mivel a szakértők 142 millió fontos profitra számítottak. A legnagyobb piacának számító Nagy-Britanniéban 26 százalékos volt a tavalyi profit éves visszaesése.
  • A fogadóiroda tovább szomorította befektetőit, mikor közölte, hogy az idei első féléves eredményeket rontani fogják a fejlesztéseikben bekövetkezett csúszások.
  • A Ladbrokes a Playtech szoftvercéggel egy új online fogadórendszert fejleszt ki, hogy azzal még jobban ki tudják aknázni a bővülő szerencsejáték-piacot. Ennek a fejlesztésnek a nyári foci-vb kezdetéig el kellett volna készülnie, azonban a cég közölte, hogy csak azután, az év második felében tudnak előrukkolni az új rendszerrel.
  • A csúszás miatt az idei első féléves operatív profit az egy évvel korábbi 85,7 millió font alatt alakulhat, azonban magasabb lehet a 2013 második felében produkált 52,6 millió fontnál. Ezen túl 40-50 irodájukat is be fogják zárni idén.
  • A hírekre előbb 2 százalékos eséssel reagáltak a Ladbrokes részvényei, melyek azonban később magukra találtak, és már 3,4 százalékos pluszban mozognak.
Ladbrokes napi grafikon (London) Forrás: Bloomberg, Investor.hu