Vágólapra másolva!
Nem sikerült rekordértéken zárni a napközben csúcson is megforduló S&P 500 tőzsdeindexnek tegnap, mégis szépen tudták zárni a hétfői kereskedést a New Yorki börzék. A jó hangulat azonban csak részben tudott átragadni az ázsiai piacokra, Tokióban emelkedni tudott a tőzsde, ellenben Sanghaj méretesebb mínuszba csúszott záráshoz közeledve.
Vágólapra másolva!
  • Nap végére visszább jöttek kicsit a New Yorki tőzsdék, a nap közben mindenkori csúcson is megforduló S&P 500 tőzsdeindexnek végül nem sikerült rekordon zárnia, de mindössze kevesebb mint egy ponttal maradt el tőle (1847,71 pont, január 15-én: 1848,38 pont).
  • Mellette a Dow Jones és a Nasdaq 0,6, illetve 0,7 százalékos emelkedéssel zárt.
  • Ma két fontos makroadat érkezik az USA-ból, a Case-Shiller decemberi lakásárindex és a februári fogyasztói hangulat értéke.
  • A tegnapi Wall Streeti hangulat Ázsiára csak részben ragadt át, a japán tőzsde közel másfél százalékos pluszt hozott össze, mellette még a dél-koreai Kospi ért el 0,8 százalékos emelkedést.
  • Az ausztrál tőzsdeindex megérintette 2008 júniusa óta nem látott csúcsát onnan viszont lefordult és végül 0,1 százalékos mínusszal zárt.
  • A jelenleg még nyitva lévő kínai piacok közül a hongkongi parkett minimális pluszban áll, míg Sanghajban nagyobb eladói nyomás alakult ki a záráshoz közeledve és már több mint két százalékos a mínusz nagysága. Kínában már tegnap is az eladóké volt a főszerep, mivel olyan hírek láttak napvilágot, hogy néhány bank megvonta a hitelezést az ingatlanszektor szereplőitől, ami kisebb ijedséget váltott ki a befektetőkből, felerősítve a lakáspiaci félelmeket. Lehetséges, hogy ma is hasonló okok játszották közre a kialakuló esésben.
  • Egyelőre az európai határidős indexek nem mutatnak nagy elmozdulást, a német DAX pluszban, míg a francia CAC40 és a londoni FTSE100 kisebb mínuszban jár. Így vegyes nyitás jöhet kilenckor.
Az S&P 500 értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu