Vágólapra másolva!
Nincs nagy mozgás az európai piacokon, ahol az előző napi záróértékek közelében mozognak a részvényindexek. Itthon a BUX sem mutat nagy elmozdulást, melyet elsősorban a Mol mélyrepülése hátráltat. 
Vágólapra másolva!
  • Az ázsiai tőzsdék vegyes teljesítménye után az európai piacok felemásan kezdték a napot, a főbb részvényindexek közül a belga BEL 20 0,3 százalékot erősödött, a német DAX viszont 0,1 százalékot esett.
  • A befektetők vélhetően kivárhatnak Janet Yellen Fed elnök mai kongresszusi meghallgatása előtt. Yellen fontos információkat közölhet az amerikai jegybank eszközvásárlási programjával kapcsolatban, és arról, hogy miként vélekednek az amerikai gazdaság állapotáról.
  • Ezen túl az ukrán fejlemények aggaszthatják a piacokat, Oroszország készültségbe helyezte katonai csapatait az ukrán határ közelében, melyen túl Ukrajnának azonnali pénzügyi segítségre van szüksége.
  • A magyar piacon a BUX sem mutat jelentős elmozdulást, 0,1 százalékos mínuszt szedett össze.
  • A hazai főbb papírok közül a Mol csúnyán indított, és 1,1 százalékot esett, amivel folytatja az elmúlt napok mélyrepülését. A többi blue chip stagnálást mutat, így a Magyar Telekom sem mutat jelentős elmozdulást gyorsjelentése után.
  • A forint minimális erősödésbe kezdett, és 310,3-ig ereszkedett le az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 227,2-nél, a svájci franké 254,8-nál található.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu