Vágólapra másolva!
Egy pillanatig sem forgott veszélyben a hazai piac elsősége, a BUX gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott az európai tőzsdék teljesítményét illetően.
Vágólapra másolva!
  • Sorozatban harmadik napja mutatnak emelkedést az amerikai részvényindexek, a Nasdaq 0,3 százalékos növekedése mellett a Dow és az S&P500 is 0,5 százalékos pluszban áll.
  • A felívelést elsősorban a befektetők azon várakozása táplálja, ami szerint a Fed nem fogja vissza az eszközvásárlási programját. Ezen kívül pedig a késő délután érkező Michigani fogyasztói bizalmi index, illetve Chicagói beszerzési menedzserindex is támogatják a hegymenetet, miután mindkettő jobb lett a vártnál.
  • Részben a fontosabb európai piacoknak is sikerült talpra állniuk, a DAX zárás környékén 0,7 százalékos pluszt mutat, míg a francia CAC40 tegnapi záróértéke közelében ingadozik. Ugyanakkor a spanyol IBEX továbbra is szenved 0,9 százalékos mínuszával.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
  • A többségében javuló nemzetközi hangulat ellenére folytatódott az Erste vesszőfutása, az osztrák bankpapír 13 százalékos mínuszban is járt, igaz innen részben sikerült visszakorrigálnia.
Erste Bank napi grafikon (Bécs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
  • Eközben a hazai piac elsősége szinte egy pillanatig sem forgott veszélyben, zárásra még híztak is egy nagyot a fontosabb papírokon. A Magyar Telekom 3 százalékos emelkedése mellett a Richter is közel hasonló teljesítményt tudott felmutatni, míg a Mol és az OTP 1,8, illetve 1,9 százalékos plusszal tért nyugovóra. Tehát az MSCI indexek átsúlyozása nem okozott komolyabb felforgást a papírok életében.
  • A Mollal kapcsolatos friss hír, hogy az INA közleménye szerint a magyar olajcég betekintene leánya könyveibe.
  • A világ legnagyobb állami alapjának friss kimutatása szerint több kisebb hazai részvényben (ANY, CIG, GsPark, Rába) is részesedést szereztek.
  • A forint délután ismét erősödésnek indult az euró ellenében, aminek köszönhetően kora estére 310 alá került az EURHUF árfolyama.
EURHUF napi grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu