A Wall Street is pirosba öltözött

Vágólapra másolva!
Ahogyan az várható volt New Yorkban is mínuszban nyitottak a tőzsdék az ukrán-orosz feszültségek miatt. A csökkenés mértéke azonban egyelőre nem éri el az európai parketteken látott szinteket.
Vágólapra másolva!
  • Az S&P 500 és a Dow Jones 0,7 százalékos csökkenéssel kezdte meg a napot a Wall Streeti nyitás után, míg a Nasdaq 1,1 százalékos mínuszban indított, de onnan visszább jött és már ő is "csak" 0,7 százalékkal megy lefelé.
  • Az ipari és pénzügyi szektor szereplői állnak a legnagyobb csökkenésben, ellenben az emelkedő olajár az olaj és gáziparnak támaszt jelent és egyedüliként tud emelkedni az S&P 500 szektorai közül.
  • Az egyedi részvények közül a Tesla 2,3 százalékos, míg például a Facebook 1,7 százalékos mínuszban jár, ellenben az Apple 0,2 százalékos pluszban időzik.
  • A WTI nyersolaj már 105 dollár közelében jár a 2,2 százalékos plusz után, míg a Brent 3 százalékot erősödve 112,3 dolláros hordónkénti árat ütött meg. Az arany és az ezüst is tartja a reggeli 1,4-1,1 százalékos pluszait.
  • Nyugat-Európában viszont nem javul a hangulat a német DAX 3, apárizsi CAC40 2,3 százalékos zuhansában van, míg például a 600 legnagyobb európai cég részvényét tömörítő EURO Stoxx 600 index 2,6 százalékkal halad lefelé.
Forrás: Bloomberg, Invesor.hu
Forrás: Bloomberg, Invesor.hu
Forrás: Bloomberg, Invesor.hu