Messze a vendéglátós SZÉP kártya a legnépszerűbb

Vágólapra másolva!
Több mint 100 ezer felhasználó mutat be immár 15 ezer elfogadóhelyen K&H SZÉP kártyát, 20 százalékkal többen, mint tavaly. A tranzakciók 60 százaléka a vendéglátós alszámlán bonyolódik, de amióta tavaly minden strandon és gyógyfürdőn érvényes fizetőeszköz, mérhetően fellendült a forgalmuk.
Vágólapra másolva!

Minderről Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője tájékoztatott. Kiemelte, hogy a felhasználás szezonális szempontok szerint hullámzó: év elején jellemzően feltöltik, május és augusztus között a szálláshelyeken, július és augusztus között szabadidős programokon használják a kártyát a felhasználók. „A szálláshely és vendéglátás álszámlák forgalma a téli ünnepeknek köszönhetően év végén ismét megugrik” – részletezte Németh László.

Területek szerint a Közép-Duna régió és a Dunántúli régiók a legaktívabbak a kártyával. Németh László arra is kitért, miért érdemes elhasználni a 2012-ben feltöltött utalványokat május 31-éig: a megmaradt összeget visszakapja a munkáltató, ami bevételnek számít, a vállalat adóalapját növeli. „Érdemes lehet ezért felhívni a dolgozók figyelmét a teljes keretösszeg felhasználására” – véli a szakértő.