Megtáltosodott a forint

Vágólapra másolva!
Nagyot fordult a világ egyetlen éjszaka alatt, miután ma reggel Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy visszahívja az orosz csapatokat az állomáshelyekre. A hírre a régiós devizák, köztük a forint is nagyot erősödött, a 313,5 körüli szintekről egészen 311 közelébe ugrott.
Vágólapra másolva!

17:38 - Sikerült fokozni a tempót

310,7 közelébe tudott ma erősödni a nap második felében a forint az euróval szemben, miután a nemzetközi hangulat továbbra is támogató maradt, ráadásul Vlagyimir Putyin elnök szavai tovább nyugtatták a befektetőket. A forint ezzel 0,8 százalékos erősödést hozott ma össze az euróval szemben, de a dollárhoz képest is sikerült pluszokat elérni, jelenleg 226 közelében ingadoznak a jegyzések.

Az EURHUF napi grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ezzel együtt nem csak a forint, hanem a régiós és feltörekvő devizák is tudtak erősödni a jó hangulatban, a török líra például közel 1 százalékot hozott ma az eurón.

Forrás: Investor.hu

09:37 - Nagyot erősödött a forint

  • Vlagyimir Putyin visszarendelte az orosz katonákat az állományhelyekre, közölte az elnök szóvivője, erre a hírre pedig a nemzetközi pénz- és tőkepiacok megörültek, így a forint is erősödésbe kezdett a régiós devizákkal egyetemben.
  • Közben az amerikai külügyminiszter, John Kerry Kijevbe tart, míg az EU külügyminiszterei fontolóra veszik, hogy milyen szankciókat vezethetnek be, ha Oroszország nem vonul vissza Ukrajnából.
  • A forint 311-ig erősödött vissza az euróval szemben a tegnap esti 313,5-ös szintről, jelenleg 312-nél mozog az árfolyam.
  • A régiós devizák közül még a lengyel zloty és a román lej kapcsolt nagyobb erősödésbe, míg a cseh korona már tegnap sem mutatott lényeges elmozdulást.
Forrás: Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu