Vágólapra másolva!
Megrendezik a SIRHA expót Budapesten március 10-12. között, jelentette be Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A két évente Lyonban megrendezett, az élelmiszer-, a vendéglátó-, és a szállodaiparban érintett kiállítókat mozgósító SIRHA-nak már létezik regionális változata, például Isztambulban, Sanghajban és Genfben. Tihanyi Klára, a kiállítás igazgatója többek között elmondta: a bemutató célja az, hogy a SIRHA Budapest regionális nemzetközi találkozóhely, egyben szakmai fórum legyen. Simon Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese az ágazatok megújulását emelte ki, és hozzátette, hogy az expó jelentősen fejlesztheti a magyar beszállítók kapcsolatait is. Az MTI kérdésére elmondta, ezért a kiállítás megszervezéséhez a Magyar Turizmus Zrt. mintegy 40 millió forinttal járult hozzá.

A vezérigazgató-helyettes kitért rá: szükség van a magyar sertés-termékpálya szereplőinek segítésére, ez a kormány és a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt programja. Ezért szervezik meg a magyar szakemberek és a külföldi áruházláncok képviselőinek találkozóját a kiállításon, segítve a magyar termékek piacra jutási lehetőségeinek szélesítését.

A SIRHA Budapest egyik jelentős kísérő rendezvénye lesz a Bocuse d' Or szakácsverseny magyarországi döntője, valamit az az innovációs verseny, amelyet a Hungexpo és a Trade Magazin közösen szervez a háromnapos kiállításon.