Vágólapra másolva!
Lemaradt európai társaitól a BUX, mely kis mínuszban található a többi tőzsdén látható pluszok ellenére. A magyar piacra elsősorban az OTP és a Richter esése helyez nyomást. Jó hír viszont, hogy a gyógyszerpapír javítani tudott, és visszatért a reggeli nagyobb mínuszokból.
Vágólapra másolva!
  • A pocsék nyitás után javítani tudott a Richter, mely 3775 forintig is felkapaszkodott délelőtt. Azután viszont ismét esni kezdett a gyógyszerpapír, és dél körül 0,4 százalékos mínuszt mutat, amivel féléves mélypontja környékén mozog az árfolyama.
  • A többi hazai főbb papír közül az OPT-t is ütni kezdték, 4000 forint alatt is megfordult a bankpapír. Onnan vissza tudott "mászni", és 0,8 százalékos esés után 4000 forint fölött mozog.
  • Rajtuk kívül a Mol nem mutat elmozdulást, a Magyar Telekom pedig visszatért a reggeli nagyobb mínuszból, és jelenleg szintén stagnál. Nagy részben ezek következtében a BUX 0,2 százalékos mínuszt szedett össze, amivel kissé lemaradt régiós társaitól.
  • A forint erősödése nem bizonyult tartósnak, és 309,5-ig tért vissza az euróval szembeni árfolyama az erős ÁKK-kötvényaukció ellenére. A dollár/forint jegyzése 225,3-nál, a svájci franké 253,8-nál található.
  • Az európai tőzsdéken tartanak az óvatos pluszok, a legtöbb részvényindex továbbra is 0,1-0,7 százalékos pluszban mozog. Az amerikai börzéken sem várható nagy mozgás nyitáskor, a határidős indexek alapján 0,1-0,2 százalékos pluszban kezdődhet majd a kereskedés.
  • A befektetők vélhetően kivárhatnak a mai EKB kamatdöntő ülés előtt, melyen túl a Bank of England is ülésezni fog. Továbbá rendkívüli EU csúcs lesz Ukrajna részvételével, ahol Oroszország elleni szankciókról is dönthetnek az érintettek.
  • Az egyedi részvények közül érdemes kiemelni a Deutsche Telekom 4 százalékos mélyrepülését, az Orange viszont már 7,8 százalékkal emelkedik.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu