Szűkmarkú lesz a francia telekomóriás

Orange napi grafikon (Párizs)
Vágólapra másolva!
A gyenge tavalyi eredmények után alacsonyabb osztalékot fog idén fizetni Franciaország legnagyobb telekomszolgáltatója, az Orange. 
Vágólapra másolva!
  • Az Orange árbevétele 6,4 százalékkal esett vissza egy év alatt a negyedik negyedévben, annak ellenére, hogy a mobilelőfizetők száma növekedett, és a telekomcég elindította 4G szolgáltatását. A tavalyi utolsó három hónapban az árbevétel 10,2 milliárd eurót tett ki, miközben a szakértők 10,3 milliárd euróra számítottak.
  • A tavalyi egész évet tekintve a fő piacnak számító Franciaországban 6,6 százalékos volt a bevétel visszaesése (20,02 milliárd euró), az operatív profit 8 százalékkal csökkenve 7,13 milliárd eurót tett ki. Globálisan 40,98 milliárd euróra esett vissza a cégcsoport árbevétele (várt: 41,2 milliárd euró)
  • Az értékcsökkenéssel növelt, kamatfizetések előtti üzemi eredmény (EBITDA) 7,5 százalékkal csökkenve 12,65 milliárd eurót tett ki, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak.
  • Az eredmények után a cég bejelentette, hogy 0,8 euróról 0,6 euróra vágja vissza egy részvényre jutó idei osztalékát. Az Orange azt reméli, hogy így jobban fel tudja venni a versenyt a hazai piacon a riválisokkal, ahol egyre élesebb árversennyel szembesül.
  • A vállalat ezen túl megerősítette korábbi előrejelzéseit, mely szerint 12,1-12,6 milliárd eurós EBITDA eredményre számít idén.
  • A bejelentések után 4,3 százalékos pluszban mozog az Orange árfolyama.
Orange napi grafikon (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu