Erőtől duzzadnak az amerikai bankok

Vágólapra másolva!
Január második felétől kezdve többnyire gyengélkedtek az amerikai bankok, de az elmúlt napokban magukra találtak a részvények és többen új lokális csúcsot is elértek. Ha marad bennük erő, akkor további rali is jöhet még.
Vágólapra másolva!

Wells Fargo: Ismét lokális csúcsra futott
(NYSE)

Az október közepén elért 40,2 dolláros lokális mélypontról 46 dollár fölé jutott el a Wells Fargo 4 hónap leforgása alatt, de januárban gyengélkedni kezdett a papír.

Március elején a Wells Fargo leküzdötte a 46,7 dollárnál húzódó lokális csúcsot is, így nagyobb tér nyílt meg a papír előtt.

A kitörés miatt szűkre lehet szabni a stop-loss megbízást, így akár megfelelő hozam/kockázat arány is elérhető lehet. A technikai kép akkor romlana sokat, ha fals lenne a megindulás, tehát ha visszaesne a 46,7 dolláros szint alá részvény.

Az MACD vételi jelzése és az RSI emelkedő trendje mindenképpen jó jelnek számít.

Wells Fargo napi grafikon (NYSE) Forrás: Stockcharts.com, Investor.hu

Bank of America: Követi a Wells Fargot
(NYSE)

A Wells Fargohoz hasonlóan a Bank of America papírja is jó formában van, egy csökkenő háromszögből lépett ki felfelé az árfolyam és érte el a januári szintet. A részvény lejtmenetét a 16,2 dolláros szint fogta meg, illetve a közelben lévő 50 napos mozgóátlagtól sem volt hajlandó elszakadni a papír.

Ha folytatni tudja a megindulást, akkor további komoly rali várhat a részvényre, de ehhez a 17,2 dolláros szint fölött kell maradnia a kitörés uitán.

Amennyiben a 16,2 dolláros szint, majd a 15,9 dolláros támasz elesik, akkor további lejtmenet várhat a Bank of America papírjára. Ebben az esetben a 15 dollár körüli támasz elérése sincs kizárva.

Az MACD indikátor vételi jelzése, valamint az RSI trendtörése jó jelnek számít.

Bank of America napi grafikon (NYSE) Forrás: Stockcharts.com, Investor.hu

Goldman Sachs: Sikeresen tartottam meg a mozgóátlag
(NYSE)

Február közepén írtunk legutóbb technikai elemzést a Goldman Sachs részvényről, amiben felhívtuk az olvasóink figyelmét, hogy fontos támasznál mozog a részvény. A 200 napos exponenciális mozgóátlag sikeresen tartotta meg a papírt, bár sokáig nem akart onnan elmozdulni.

Márciusban azonban meg tudott lódulni a Goldman, amely már az 50 napos mozgóátlag fölött ólálkodik. Ha így folytatja a ralit, akkor a 178 dollár körül húzódó sávtető is elérhető lehet.

Az MACD vételi jelzése és az RSI emelkedő iránya pozitívumnak számít.

Goldman Sachs napi grafikon (NYSE) Forrás: Stockcharts.com, Investor.hu