Vágólapra másolva!
Mérséklődtek a nyitás után összeszedett mínuszok a magyar piacon, többek között javítani tudott az OTP és a Richter, a Magyar Telekom pedig már nagyobb emelkedést mutat. Európában kisebb esések láthatóak, Amerikában pedig egyelőre kivárnak a befektetők a délutáni fontos makroadatok előtt.
Vágólapra másolva!
  • A hazai piacon kissé mérséklődtek a mínuszok délelőtt, így a BUX már "csak" 0,3 százalékos esésben található. A régióban szintén gyengélkednek a részvényindexek, a cseh PX és az osztrák ATX 0,9 százalékot esett.
  • A BUX elsősorban a Magyar Telekom magára találásának köszönheti javítását, a telekompapír 0,9 százalékkal tud emelkedni. Az OTP viszont 1,4 százalékkal esik gyorsjelentése után, és 3900 forint környékéig tért vissza. A Richter nem tud kikecmeregni ma sem a mínuszokból, 0,7 százalékkal gyengül, amiben egy elemzői leminősítés is szerepet játszik. Rajtuk kívül a Mol 0,4 százalékot esett.
  • A forint a délelőtti gyengülés után 309,6 környékén mozog az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 223-nél, a svájci franké 254-nél található.
  • Az európai tőzsdéken is rossz a hangulat, a főbb részvényindexek közül a leggyengébben teljesítő német DAX már 0,9 százalékot zuhant.
  • Az amerikai piacokon a tegnapi záróértékek közelében indulhat a kereskedés a határidős indexek alapján. A befektetők vélhetően a mai fontos amerikai makroadatokra várhatnak, a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számának februári változása, valamint a munkanélküliségi ráta fog napvilágot látni, melyre a Fed is nagy hangsúlyt fektet a QE3 program jövőjének alakításakor.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu