Vágólapra másolva!
Megtartotta I. falusi vendégasztal konferenciáját tartott két szakmai szövetség, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, és a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete, amelyen megállapodtak, hogy a falusi szállásadók túl szigorú vendégasztal-szabályozásán igyekeznek nyárig enyhíteni, számol be az MTI.
Vágólapra másolva!

Szalay-Zala Andrea, a Fatosz főtitkára tájékoztatott, hogy mivel sok falusi szállásadó már nem mezőgazdasági termelő, a vendégasztalra vonatkozó előírások rájuk nem vonatkoznak. Ám ettől még ők is házias ételekkel, a tájkonyha specialitásával kínálnák a vendégeiket. Az egységesen szabályozott higiéniai előírásokra tehát szükség van.

Szalay-Zala Andrea beszámolt arról is, hogy az idén is megrendezik a Vidékjáró eseménysorozatot, amely több tematikus napból áll majd, és a népi gasztronómiára a falusi vendégasztal-szolgáltatásra, valamint a kézműves élelmiszer-manufaktúrák kínálatára szeretné felhívni az érdeklődők figyelmét. Az első ilyen rendezvényt húsvétkor tartják, amikor a vidéki manufakturális sajtkészítők termékeit népszerűsítik az érdeklődőknek.