Vágólapra másolva!
Az európai tőzsdék javításával párhuzamosan a magyar BUX index is el tudta tüntetni reggeli mínuszait. A hazai főbb papírok közül az OTP, a Richter és a Mol is felfelé tudott kapaszkodni. Az amerikai tőzsdéken egyelőre űgy tűnik, hogy nem lesz nagy mozgás nyitáskor. 
Vágólapra másolva!
  • Mérsékelte reggeli mínuszait délelőtt a BUX, mely pénteki záróértéke közelébe tért vissza. A régió többi piacán fél százalék körüli esések láthatóak.
  • A hazai főbb részvények legtöbbje magára talált, az OTP stagnálásig küzdötte fel magát, a Richter 0,4 százalékkal, a Mol pedig 0,1 százalékkal emelkedik. A Magyar Telekom viszont 0,3 százalékkal esik.
  • A forint 312 alá erősödött be az euróval szemben, a dollár/forint jegyzése pedig már 224,8-nál, a svájci franké 256-nál található.
  • A legtöbb európai részvényindex kikecmergett a reggeli kisebb mínuszokból, és már emelkedni tud. A legjobban a francia CAC teljesít 0,8 százalékos ugrásával, amiben az Iliad jelentős drágulása is szerepet játszik. A főbb részvényindexek közül egyedül a német DAX mozog mínuszban, mely 0,1 százalékot esett.
  • A gyenge kínai makroadatok után a nyersanyagkapcsolt vállalkozások papírjai rossz formában vannak, a BHP Billiotn 1,1 százalékot, az Anglo American 1 százalékot, a Glencore Xstrata másfél százalékot zuhant a londoni tőzsdén. Ennek oka, hogy Kína a világ legnagyobb nyersanyag-felhasználója, így annak lassulása negatívan érintheti ezeket a cégeket is.
  • Az amerikai tőzsdéken nem várható jelentős elmozdulás nyitáskor, a határidős indexek alapján kicsivel a pénteki záróértékek alatt indulhat majd a kereskedés.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu