Vágólapra másolva!
Kissé borongós a hangulat az európai tőzsdéken a gyenge kínai makroadatok után, így kis mínuszt szedtek össze nyitás után az európai részvényindexek. A magyar piac folytatja lejtmenetét, és a főbb papírok kivétel nélkül esni kezdtek.
Vágólapra másolva!
  • Folytatja múlt héten mutatott rossz formáját a BUX, mely 0,5 százalékos mínuszt szedett össze nyitás után. A régióban szintén rossz a hangulat, a szomszédos piacokon a részvényindexek szintén gyengülni kezdtek.
  • A BUX-ot elsősorban ismét az OTP húzza lejjebb, a bankpapír 1,2 százalékot esett. Rajta kívül a Mol és a Richter 0,8 százalékot, a Magyar Telekom 0,3 szzáalékot gyengült.
  • A forint a 312-es szint fölött mozog az euróval szemben, a dollár/forint jegyzése 225-nél, a svájci franké 256,5-nél található.
  • Az ázsiai tőzsdék mélyrepülése után lefelé indultak el az európai részvényindexek nyitás után, a német DAX már fél százalékot esett. A legtöbb piacon ennél mérsékeltebbek a mínuszok, a francia CAC és az olasz FTSE/MIB viszont minimális emelkedésre képes.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu