Nagy dobás jöhet idén az Apple-től

Hargreaves elképzelése az új iPhone-ok Apple-re gyakorolt hatásáról.
Vágólapra másolva!
A Pacific Crest elemzője szerint 4,7 inches kijelzővel felszerelve érkezhet majd szeptemberben a boltokba az iPhone 6, ez pedig komoly pluszt jelenthet az árfolyamnak.
Vágólapra másolva!
  • Andy Hargreaves szerint az árfolyam 635 dollárig is eljuthat, köszönhetően az új terméknek.
  • Az elemző úgy véli, az Apple a korábbi 199 dollár helyett 299 dollártól lesz majd kapható, mármint valamelyik szolgáltatóval történő leszerződés esetén. Az Apple így lényegében rátesz egy 100-ast a csúcsmodelleknél korábban megszokott árakra.
  • A Pacific Crest szerint erre két oka is lehet az Apple-nek. Az egyik, hogy az emberek hajlandóak lennének fizetni az eddigi legnagyobb kijelzőre való váltásért, a másik pedig, hogy az 5C-bukása bebizonyította, az Apple vásárlói számára nem fontos 100 dollár különbség két termék között, csak a minőség érdekli őket.
  • Emellett az elemző szerint arra vajmi kevés az esély, hogy egyszerre két telefont is piacra dobjon az Apple, így az iPhablet névre keresztelt álmok szerinte nem valósulnak majd meg 2014-ben.
  • Hargreaves feltevései alapján azonban a 4,7-es kijelzővel érkező iPhone 6 is elég lehet ahhoz, hogy az EPS-t jelentősen növelje, és így az árfolyam számára is pozitív katalizátor legyen.
Hargreaves elképzelése az új iPhone-ok Apple-re gyakorolt hatásáról. Forrás: Pacific Crest