Kicsit erőt vett magán a forint

Vágólapra másolva!
A reggeli lendületes gyengülést követően valamelyest magára talált a forint árfolyama szerdán, azonban a délutáni órákban már nem tudott érdemben hozzátenni teljesítményéhez. A késő délutáni órákban 313,8 környékén ingadozik az euróval szembeni árfolyam.
Vágólapra másolva!

17:16: 313,8-nál a forint/euró árfolyam

Nagy változás nem történt a délután során sem, a forint előbb kisebb erősödést mutatott, azonban onnan újból visszafordult és jelenleg 313,8-nál jár az euróval szembeni árfolyama. A reggelt gyengüléssel kezdte a magyar deviza, egészen 314,5-ig pattant el, majd járt a 313,2-es szint közelében is.

Forrás: Investor.hu

14:45: Erőt vett magán a forint

Egy kicsit lejjebb jött a forint árfolyama az euróval szemben délutánra, most 313,5 közelében ingadoznak a jegyzések. A forint a lengyel zlotyval együtt talált egy kicsit magára, miután délelőtt újra megfordult két éves mélypontja közelében.

Forrás: Investor.hu

11:09: 314 közelében a forint

Nincs jó hangulat a nemzetközi piacokon, ez pedig a forintra is rossz hatással van, és a hétfőn látott 309-es szintekről, mára egészen 314 fölé gyengült az árfolyama az euróval szemben.

A kockázatkerülés a feltörekvő piaci devizák teljesítményében is tetten érhető, a dél-afrikai rand és a török líra igen komoly gyengülést mutat, de mellettük a forint és a zloty sem teljesít túl fényesen.

Forrás: Investor.hu

A továbbra sem enyhülő ukrán-orosz helyzet is rányomja a bélyegét a piaci hangulatra. Hétvégén jöhet a népszavazás Krím Oroszországhoz való csatlakozásáról, amit a nyugati hatalmak nem nyilvánítanának törvényesnek. Tegnap este az AFP hírügynökség arról számolt be, hogy Angela Merkel német kancellár bekebelezésnek nevezte az oroszok krími akcióját.

A forint egyébként már kedden is nagyobbat gyengült az euróval szemben, amihez a rossz nemzetközi hangulat mellett az is hozzájárulhatott, hogy a vártnál alacsonyabb lett az éves alapú infláció nagysága februárban is (tény:0,1 százalék, várt: 0,4 százalék). Emiatt pedig az MNB tovább is vághatja majd az irányadó rátát következő kamatdöntő ülésén, ami szintén inkább gyengítheti a magyar fizetőeszközt.

Forrás: Investor.hu