Felpörgött az eBay

ebay, versenyautó
Vágólapra másolva!
Új erőre kapott idén a világ legnagyobb online piacterével rendelkező eBay. Ennek köszönhetően árfolyama 2014-ben újabb történelmi csúccsal örvendeztette meg befektetőit, sőt a technikai kép alapján előfordulhat, hogy még ezt a szintet is túlszárnyalhatja a papír.
Vágólapra másolva!

Jól mutatja az eBay lendületét, hogy februárban új történelmi csúcsot állított fel 59,9 dollárnál, megdöntve a 2004 decemberi csúcsot. Azóta némiképp visszakorrigált az árfolyam, azonban még így is a csúcsok közelében tartózkodik a papír.

eBay heti grafikon (Nasdaq) Forrás: TradingView.com, Investor.hu

Jól fest a rövid távú chart is, ugyanis miután az eBay árfolyama tartósan megragadt a 200 napos mozgóátlag felett, sikerült kitörnie az 50-57 dolláros sávból is. Ráadásul az emelkedést egy aranykereszt jelzés is segítette. Most éppen a kitörés visszatesztje zajlik, ami a jelenlegi állás szerint jól sülhet el. Tegnap ugyanis egy nagyobb testű fehér gyertya révén sikerült felpattannia a korábbi sávtetőről az árfolyamnak.

Némi aggodalomra adhat okot az MACD indikátor, amely éppen egy eladási jelzést küldött. Igaz csak ez a szignál önmagában nem számít nagy érvágásnak.

A hegymenet folytatódása esetén az árfolyam a 64 dollár körüli szinteket is megcélozhatja, ha a korábbi sáv 7 dolláros magasságából indulunk ki. Kedvező hozam/kockázat aránnyal állunk szemben, hiszen ha a korábbi sávtető mégis elbukna, akkor célszerű lenne elvágni a veszteségünket nagyjából 56 dollár közelében. Persze még akkor is 2 körüli a hozam/kockázat arányunk, ha a stopot az 50 napos mozgóátlag alá tesszük.

eBay napi grafikon (Nasdaq) Forrás: TradingView.com, Investor.hu