Visszarángatták a forintot

Vágólapra másolva!
Fél kettő után hirtelen nagyot gyengült a forint árfolyama az euróval szemben, és pillanatok alatt 315 fölé ért, ezzel pedig két éves mélységekben volt. Azonban a gyorsan jött pánik úgy tűnik hamar el is csendesedett, és késő délután már 312,5 közelében jár az euróval szembeni jegyzés.
Vágólapra másolva!

17:30: Nagy hajrá a forinttól

Tovább folytatta erősödését a forint késő délután is, árfolyama jelenleg 312,6 körül ingadozik az euróval szemben azok után, hogy ma megjárta az utoljára 2012 januárjában látott mélységeket 315,6 környékén.

Egyébként a nemzetközi piacokon is javult a hangulat, ennek köszönhető, hogy a forint is vissza tudott jönni a több mint két éves mélységekből.

Az EURHUF pénteki árfolyammozgása Forrás: TradingView.com, Investor.hu

15:20: Már erősödik a forint

Úgy tűnik csak pillanatokig tartott a pánik, ugyanis miután a forint több mint két éves mélypontot ütött (315,6-nál) néhány perccel fél kettő után, onnan hirtelen vissza is korrigált. Jelenleg pedig már 313 közelében jár az euróval szembeni árfolyam.

A nemzetközi piacokon is kisebb megnyugvás látszik, miután az amerikai tőzsdék pluszba lendültek nyitást követően, ami az európai hangulatra is érezhetően jó hatással volt. A régiós és a feltörekvő piaci devizák is a forinthoz hasonló mozgásokat végeztek, de péládul a lengyel zlotyhoz képest a magyar deviza sokkal nagyobb kilengést produkált.

14:05: Hirtelen megugrás után, kisebb korrekció

A hirtelen riadalom kicsit már tova is tűnt, bár még mindig 314,5 közelében ingadozik a forint/euró árfolyam. A svájci frank árfolyama 259,4, míg a USDHUF 226,5 környékén jár.

13:37: Ütik a forintot

Elpattant valami megint a nemzetközi piacokon, ami után a forint is hirtelen gyengülésbe kezdett, árfolyama 315,5 fölé is beszúrt az euróval szemben, ezzel pedig 2012 januárja óta nem látott szinteken van. Nem egyedi a forint mozgása, ugyanis a lengyel zloty és a feltörekvő piaci devizák közül a dél-afrikai rand, valamint a török líra is gyors gyengülésbe kezdett, habár a forint nagyobb ugrást mutatott.

A kockázat kerülés tehát folytatódik, a vezető nyugat-európai részvénypiacok közül a spanyol és az olasz parkett kapta a legnagyobbat, előbbi már 2,5 százalékos, míg utóbbi 1,7 százalékos zuhanásban van. Ellenben a magyar tőzsdén nem látni pánikszerű eladásokat egyelőre, az OTP például kisebb pluszban áll.

Forrás: Investor.hu

11:04: Óvatosan erősödik a forint

  • Habár az európai tőzsdéken továbbra is mínuszban időznek az indexek, a devizapiacon kicsit jobb a hangulat a tegnap délután kibontakozó kockázatkerülési hullám után.
  • Ma délelőtt a forint a 314,5-ös szintek közeléből egészen 313-ig lenézett az euróval szemben, ezzel lekövetve a lengyel zloty, illetve a feltörekvőpiaci devizák mozgását.
  • Persze kérdés, hogy a mostani feszült piaci környezetben, mikor indul el egy hevesebb mozgás akár felfelé, akár lefelé.
  • Ellenben az orosz rubel és az ukrán hrivnya ma is gyengül, miután továbbra sem látszik megoldás a Krím-félszigettel kapcsolatos kérdésben.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu