Százezres magasságba szállhat a Dow Jones

Vágólapra másolva!
Mivel Warren Buffett befektetési döntéseinek köszönhzetően vált a világ egyik leggazdagabb emberévé, érdemesnek tartjuk összefoglalni azokat a gondolatokat, amiket legutóbb a CNBC-nek adott interjúban megfogalmazott. 
Vágólapra másolva!
  • Buffett meglepődne azon, ha a részvénypiacokon 50 százalékos árfolyam esés bontakozna ki a közeljövőben. Valamikor sor kerül majd egy, méreteit tekintve a 2008-ashoz hasonló pénzügyi válságra, de rövid távon legalábbis a guru nem számít ilyenre.
  • Az emberi viselkedés a következő 50 évben sem fog sokat változni olyan értelemben, hogy a tőzsdei hegymenetek és lejtmenetek idején is extrém reakciókat ad. A 2008-as válság óta azonban egyelőre nem telt még el annyi idő, hogy a potenciális veszélyforrásokról megfeledkezhessünk. Egy ideig emiatt az emberek még óvatosak maradnak.
  • Buffett a CNBC stúdiójában szintén interjúalanyként jelen levő Joe Kernennek azt mondta, hogy neki még lesz szerencséje 100 000 pontos Dow Jones indexet látni. Ez igencsak optimista vélemény, hiszen Kernen 58 éves, a Dow Jones pedig jelenleg 16 000 pontos magasságban tartózkodik.
  • A kínai gazdaság lassulása, vagy az ukrán események miatt nem remeg meg a legendás befektető keze, hiszen elmondása szerint döntéseit nem makro faktorok alapján hozza.
  • Buffett szerint érdemes távol maradni a bitcointól, hiszen ez csak egy délibáb lesz, ami idővel eltűnik.
Forrás: Investor.hu