Vágólapra másolva!
Valósággal megtáltosodott az OTP a pénteki kereskedés végére, és a bankpapír árfolyama 1,9 százalékos pluszban zárt, pedig nap közben járt már mélyebb mínuszokban is. Ezzel pedig a BUX is pluszba lendült a német DAX-szal és a lengyel parkettel együtt.
Vágólapra másolva!
  • Elképesztő hajrát mutatott be az OTP a pénteki kereskedésben, így végül 1,9 százalékos pluszban zárt, 3623 forinton. Pedig napközben megjárta a 3500 forintos mélypontot is ahonnan viszont szépen vissza tudott kapaszkodni.
  • Ez elég volt ahhoz, hogy a BUX index is pluszban fejezze be a napot, pedig a többi magyar blue-chip szenvedett. A Richter 1,2, a Mol pedig 0,2 százalékos mínuszt hozott össze, a Magyar Telekom pedig 2,2 százalékos zakót vett fel, és 316 forinton fejezte be a napot.
  • A forint is összegyűjtötte minden erejét, és egészen 312,5 közelébe erősödött az euróval szemben, mielőtt kora délután 315,6-nál több mint kétéves mélypontot ütött.
  • Nyugat-Európában a német tőzsde kezdett menetelésbe, és a DAX index a kora délutáni egy százalék körüli mínuszából már 0,6 százalékos pluszba lendült. A többi piacon viszont ekkora örömünnep nincs, bár mérséklődtek a mínuszok.
  • Talán annak örülhettek meg a befektetők, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter leszögezte, hogy Oroszoprszág nem tervezi Ukrjana elfoglalását.
  • Az amerikai részvénypiacok minimális emelkedésben vannak pénteken, amivel kicsit kozmetikáznák eheti gyatra teljesítményüket.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu