Kitörhet a McDonald's a karámból

Vágólapra másolva!
Csökkenő trendvonalat tört át felfele a McDonald’s árfolyama, ráadásul ha a visszatesztet követően ismét emelkedni tud a papír, az technikailag egy igen szép képet fest. Közel húzódnak a támaszok, így megfelelő hozam-kockázat arány mellett tudjuk a piacra lépést megvalósítani.  
Vágólapra másolva!

Igen szépen fest a McDonald’s heti grafikonja, a gyorsétterem hálózatot üzemeltető vállalat papírjai egy csökkenő trendvonal áttörésére tettek kísérletet az elmúlt héten. Mivel a zárószint a trendvonal felett áll, a kitörés már megtörtént, de a mostani hét teljesítménye még sokat mondó lehet a további irányt illetően.

Közben ráadásul egy emelkedő trendvonal tolja felfele az árfolyamot, és egy támaszszint is meglehetősen közel húzódik, nem sokkal a 95 dolláros szint alatt, ami mind a részvény mellett szóló technikai érv.

A McDonald's heti grafikonja

Forrás: Tradingview, Investor.hu

A napi grafikonon még egyértelműbben látszik a csökkenő trendvonal áttörése, amit az árfolyam szépen vissza is tesztelt. Ha innen sikerül ismét felfele elrugaszkodni, az technikailag egy szép formációt adna a további emelkedés irányába.

A korábbi, 103 dollár feletti csúcsokat célozhatná meg a papír, miközben a veszteségeket meglehetősen szűken el lehetne vágni. Az 50 és a 200 napos mozgóátlag is a közelben van, ráadásul 94 dollárnál húzódik egy támasz is.

A McDonald's napi grafikonja

Forrás: Tradingview, Investor.hu

A McDonald’s versenytársa, a Burger King az elmúlt években nyílegyenes emelkedést mutatott, vagyis előtte egyelőre nem állnak olyan támaszok, amik ellenállásként funkcionálnának.

Vásárlásokkal azonban inkább egy technikai jellegű visszatesztet követően próbálkoznánk. Ha az emelkedő trendcsatorna teteje megtartaná az árfolyamot, az például egy jó elrugaszkodási pont lehetne a papírnak.

A Burger King heti grafikonja

Forrás: Tradingview, Investor.hu