Vágólapra másolva!
Elvétette a várakozásokat legutóbbi negyedéves eredményeivel a világ egyik legnagyobb vállalati szoftvergyártója, az Oracle. Az eredményekre a részvényeket is megütötték piaczárás után. 
Vágólapra másolva!
  • Az Oracle 2,57 milliárd dolláros nettó profitot ért el a februárral végződő fiskális harmadik negyedévben, ami az egyszeri tételektől tisztítva 68 centes egy részvényre jutó nyereségnek felel meg. Ez hajszálnyival elmaradt a várakozásoktól, a szakértők ugyanis 70 centes EPS-re számítottak.
  • A technológiai cég árbevétele 9,31 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 8,96 milliárd dollárról. Ezzel szintén csalódást okoztak, mivel az elemzők 9,36 milliárd dollárra számítottak.
  • Az új szoftverek eladásai és az online előfizetőik száma csupán 4 százalékkal bővült egy év alatt, ami a cég pesszimistább előrejelzéseinek felelt meg. Az Oracle 2-12 százalékos növekedéssel számolt ezeken a területeken.
  • A pénzügyi vezérigazgató szerint az aktuális, májussal végződő negyedévben 92-99 centes egy részvényre jutó profitra számítanak, és az árbevétel 3-7 százalékkal nőhet éves alapon. Ez nagyjából megegyezik az elemzői várakozásokkal, a szakértők 96 centes EPS-re, és 5 százalékos árbevétel növekedésre számítanak.
  • Az eredményekre 3,5 százalékos mínuszba zuhant piaczárás után a részvény.