Vágólapra másolva!
Nagyobb mínuszba ütötték a Mol árfolyamát zárásra, ami az egész BUX indexre is ránehezedett, és így kevés volt a Richter ereje ahhoz, hogy pluszba emelje a magyar tőzsdét.
Vágólapra másolva!
  • Nagyot ütöttek a Molon, miután késő délután negatív hírek láttak napvilágot egyik partnerével, a Gulf Keystone-nal kapcsolatban. A Mol kurdisztáni partnere ugyanis likviditási gondokkal küzd. A magyar olajcég árfolyamát 2,5 százalékos mínuszba lökték (12 200 forint).
  • Így kevés volt a Richter 2,2 százalékos emelkedése (3820 forint) is ahhoz, hogy pluszba kerüljön a BUX index. Az OTP 0,7 százalékos csökkenéssel zárta a napot (3975 forint), míg a Magyar Telekom 1,3 százalékos mínusszal 306 forinton zárt.
  • A forint viszonylag eseménytelen napon van túl, árfolyama reggel nyolctól 311,5 és 312,5 között ingadozott az euróval szemben. Nem kavarta fel az állóvizet az IMF jelentése sem, amiben az olvasható, hogy két százalékos GDP-emelkedést vár a Nemzetközi Valutaalap idén Magyarországon.
  • A nemzetközi piacokon megint nagy hangulatjavulás állt be délután, ahogy az USA-ból vártnál jobb makroadatok érkeztek. A heti friss munkanélküliségi segélykérelmek száma csökkent a múlt héten, emellett pedig a vártnál jobb Philadelphiai Fed index is szebb képet festett a feldolgozóiparról.
  • Így az S&P 500 index már 0,5, míg a Dow Jones 0,6 százalékkal emelkedik, míg Nyugat-Európában az egy százalék körüli mínuszok elkezdtek olvadni, sőt a francia és az olasz parkett már pluszban jár.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu