Milliárdokat buknak a fogadóirodák

Vágólapra másolva!
Rég nem látott árfolyamzuhanást mutatnak a brit szerencsjátékipari részvények, miután a pénzügyminiszter bejelentette a szerencsejáték adó megemelését. 
Vágólapra másolva!
  • A szerencsejáték iparban tevékenykedő cégek számra óriási érvágással felérő adóemelést jelentett be tegnap a brit pénzügyminiszter, George Osborne. A költségvetési terv ugyanis a korábbi 20 százalékos szerencsejáték adó helyett már 25 százalékos teherrel számol.
  • A legnagyobb brit fogadóiroda, a William Hill számításai szerint az adóemelés következtében évi 22 millió font, azaz mintegy 8,2 milliárd forintnyi szerencsejáték adót kell majd fizetnie. Holott korábban 16 millió fontnyi (6 milliárd forint) szerencsejáték adóval számolt a fogadóiroda.
  • A rivális Ladbrokers is hasonló összegű, mintegy 20 millió font körüli kiadással számolhat a Reuters beszámolója szerint. Kettejük közül talán a William Hill járhat jobban, hiszen a fogadóóriás egyre nagyobb hangsúlyt fektet az online bizniszre.
  • A kedvezőtlen hírekre két nap leforgása alatt jókora esést produkáltak a brit szerencsejáték ipari részvények, a Ladbrokers 16 százalékos mínusza mellett, a William Hill 10 százalék körüli esést mutatott be.
Forrás: Investor.hu