Izzik a levegő a Vivendi körül

tűz
Vágólapra másolva!
Folytatódik a küzdelem a második legnagyobb francia mobilszolgáltató, az SFR kegyeiért, miután egyik kérője, a Bouygues újabb ajánlattal állt elő.
Vágólapra másolva!
  • Tovább finomított a Vivendi francia mobilegységére tett felvásárlási ajánlatán a Bouygues. Az építőiparban és távközlésben egyaránt jártas vállalat harmadik ajánlatában egyrészt 13,15 milliárd eurónyi készpénzt, másrészt pedig egy 21,5 százalékos részesedést kínált fel a Bouygues Telecom, illetve az SFR összeolvadásából létrejövő cégben.
  • A Boyugues ezzel ismét ráigért versenytársára az Altice-ra, amely legutóbb 11,75 milliárd eurót, illetve egy 32 százalékos csomagot ajánlott fel a Vivendinek az SFR-Numericable frigyből létrejövő cégből.
  • A Bouygues számításai szerint ajánlata 17,4 milliárd euróra taksálja az SFR jelenlegi értékét. Ezek alapján pedig nem tűnik rossz üzletnek az ajánlat. A 2014-re várható EBITDA alapján ugyanis 7,3 szoros EV/EBITDA mutató adódik, ami egyrészt a jelenlegi szektormediánt (6,6), valamint a 2012 óta Európában megvalósult telekom felvásárlások alapján számított átlagot (6,5) is meghaladja.
Forrás: Investor.hu
  • A Vivendi fennmaradó részesedésének értékesítésével sem lenne vélhetően gond, hiszen a vevő megerősítette, hogy továbbra is szeretné tőzsdére vinni az egyesített telekomcéget. A Vivendi számára ez is fontos fegyverténynek számít, hiszen a társaság jelentős átalakulás közepén áll, aminek az egyik kulcsmozzanata az SFR eladása.
  • A cég szinte teljes egészében szeretne megválni távközlési tevékenységeitől, fókuszba helyezve a médiatevékenységeket. Az új vállalat a Canal+ kábeltelevíziós divízióból, a Universal Music zeneegységből, illetve a brazil GVT (elsősorban) internetszolgáltatóból állna.
  • Ennek ellenére egyelőre még az Altice érezheti magát a nyeregben, miután a Vivendi felügyelőbizottsága március 14-én még az ő ajánlatukat tartotta vonzónak. Ezért velük kezdeményezett szorosabb megbeszéléseket, melyek várhatóan 3 hetet vehetnek igénybe.
  • A Vivendi mellett a Bouygues befektetői is pozitívan fogadták a friss ajánlatot, mindkét cég részvényei 0,5 százalékos pluszban tartózkodnak a párizsi parketten.
Forrás: Investor.hu

A Vivendi sztori korábbi állomásai: