Már nem aggódik a hitelminősítő az USA miatt

Vágólapra másolva!
Levette a pesszimista kilátásokat jelző negatív előjelet az USA adósbesorolása mellőll a Fitch, melynél továbbra is a legjobb, "AAA" minősítéssel rendelkezik az Egyesült Államok.
Vágólapra másolva!
  • Tegnap megerősítette az USA "AAA"-s hitelbesorolását a Fitch hitelminősítő, mely levette a negatív kilátásokat jelző előjelet az adósbesorolás mellőll. A minősítés így negatívról stabilra javult.
  • A Fitch még tavaly októberben helyezte negatív kilátások alá Amerika adósbesorolását a kiéleződő adósságplafon és költségvetési problémák miatt. Akkoriban ugyanis megnőtt az esélye az USA csődjének a politikai huzavona miatt.
  • A hitelminősítő az adósságplafon februári felfüggesztésével, és így a csődkockázat nagyfokú javulásával, valamint a javuló gazdasági kilátásokkal indokolta az adósbesorolás javítását. A Fitch szerint az Egyesült Államok gazdasága idén 2,8 százalékkal, jövőre 3,1 százalékkal fog növekedni. Ezen túl a demográfiai trendek közel sem olyan aggasztóak az országban, mint például a többi fejlett régióban.
  • A Fitch szerint az USA erős és hatásos fiskális konszolidáción ment keresztül az elmúlt időszakban, és az ország hitel-törlesztési képessége nem sérült ez idő alatt.