Orbán: Az energia ára a magyar versenyképesség kulcsa

Vágólapra másolva!
Több témáról is beszélt Orbán Viktor a brüsszeli EU-csúcs után. 
Vágólapra másolva!

Magyarország nem írta volna alá az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási megállapodást, ha Ukrajna valóban eltörli a nemzeti kisebbségek hivatalos nyelvhasználatát engedélyező törvényt – tudatta pénteken Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió állam- és kormányfőinek tanácskozását követően.

A miniszterelnök világossá tette, hogy Magyarország már korábban is jelezte, nemcsak rossznak tartja ezt a döntést, hanem illegitimnek, törvénytelennek is.

Orbán a tanácskozást követően arról is beszélt, hogy a háztartások és a közintézmények energiaköltségeinek csökkentésén túl a kormány a gazdaság egyéb szektoraira is ki akarja terjeszteni a rezsicsökkentést, az ipari felhasználású energia árát is csökkenteni szeretné.

A miniszterelnök ismét megerősítette: álláspontja az, hogy a versenyképesség kulcsa a jövőben az energia ára lesz. Az ipari felhasználású energia árcsökkentésének részletes ismertetését "egy, a választások utáni sajtótájékoztató témájának" nevezte a kormányfő.

Orbán Viktor közölte, hogy március 27-én adják majd át Szada közelében a Szlovákiát és Magyarországot összekötő földgázvezetéket, amely uniós támogatással valósult meg.