Vágólapra másolva!
Jól tarotta magát a BUX az OTP-nek köszönhetően az ismét borúsra fordult nemzetközi hangulatban, és végül sikerült is pluszban zárnia a magyar tőzsdének. Annak ellenére, hogy a főbb nyugat-európai és az amerikai börzék is lefelé vették az irányt.
Vágólapra másolva!
  • Végig erősnek mutatkozott az OTP részvénye a mai kereskedésben, annak ellenére, hogy a nemzetközi hangulat igencsak elromlott a piacokon. A magyar bankpapír a mai 2 százalékos emelkedésével korrigált kicsit pénteki nagyobb zakóján. Az is segíthetett, hogy a nap elején a Deutsche Bank egy 5000 forintos célárral rukkolt elő az OTP részvényeire vonatkozóan.
  • A többi magyar blue-chipnek viszont nem volt ilyen jó napja, a Richter 0,6, a Magyar Telekom 0,7 százalékkal csökkent. A Mol viszont zárásra magára talált, és pénteki szintjén fejezte be a napot.
  • A forgalom ma meglehetősen gyenge volt a BÉT-en, az idei 10 milliárd forintos átlagtól jócskán elmaradva (5,4 milliárd forint). A BUX index végül 0,4 százalékos pluszra volt képes, ami egyedülálló egész Európában a főbb parketteket figyelembe véve.
  • A kispapírok közül az osztalék fizetést bejelentő Graphisoft Park (+1,3%, 1255 forint) ELMŰ (+6,7%, 16 200 forint) és ÉMÁSZ (+8,3%, 16 375 forint) is jól szerepelt.
  • A délutánra egyre jobban elromló nemzetközi piaci hangulatban a forint is gyengülésnek indult, viszont a 313,5-ös szint közeléből kicsit visszább jött az euróval szemben. (Jelenleg 313 körül ingadozik.)
  • Nyugat-Európában nagyobb lejtmenet bontakozott ki a vártnál rosszabb német beszerzési menedzserindexek miatt is, a német és a francia részvényindex egy százalék feletti mínuszban áll záráshoz közeledve.
  • Amerikában sem túl jó a hangulat, főként a Nasdaq teljesít csúnyán, de a Dow Jones és az S&P 500 is jelentős mínuszban forog. Az USA-ból is rossz feldolgozóipari beszerzési menedzserindex adatok láttak napvilágot (várt:56,5 pont, tény: 55,5 pont).
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu