Megbüntették a piramisjátékkal vádolt céget

Vágólapra másolva!
Habár 540 ezer dolláros büntetést kell fizetnie a Nu Skin Enterprises-nak Kínában a szabálytalan értékesítési és promóciós gyakorlatai miatt, árfolyama mégis valósággal berobbant és közel 35 százalékkal kilőtt a híreket követően, mivel a befektetők sokkal nagyobb szankciókra számítottak. A hirtelen jött eufória viszont már alábbhagyott, de még mindig 17 százalékos a plusz.
Vágólapra másolva!

Kilőtt a Nu Skin árfolyama a New Yorki tőzsdén, miután a vártnál kisebb büntetést kapott csak a társaság Kínában. A részvény először közel 35 százalékos pluszba ugrott piacnyitás előtt, amivel árfolyama a 100 dolláros szintekig került, onnan viszont visszább is jött, de még mindig 18 százalékos a plusz (88,67 dollár).

A Nu Skin papírjai még januárban mutattak be hatalmas zuhanást azt követően, hogy a céget piramisjátékkal vádolták meg Kínában. Ekkor hivatalos vizsgálat is indult a céggel szemben, és a mostani hírek alapján 540 ezer dolláros büntetést kell fizetnie a társaságnak.

Ugyanis bár bizonyos termékeket kiskereskedelmi üzletekben árusíthatnak, azonban MLM-es rendszerben nem. A Nu Skin China 16 ezer dolláros bírságot fizet majd azért, mert néhány terméke esetében nem volt megfelelő a termékleírás.

A cég hivatalos közleményében úgy reagált, elfogadják, hogy hat alkalmazottukat összesen 241 ezer dollárra büntették, mert állítólagosan nem engedélyezett promóciós eszközöket alkalmaztak.

Azért az 540 ezer dolláros büntetés nem sok, hiszen a cég a tavalyi évben összesen 365 millió dolláros nettó nyereséget ért el.

Forrás: Investor.hu