Vágólapra másolva!
A Vivendi azt szeretné, hogy az SFR leányának egyik kérője, az Altice emeljen felvásárlási ajánlatán. A rivális Bouygues ugyanis két hete bekeményített, emiatt az Altice-nak is tartania kellene a lépést a Vivendi szerint. 
Vágólapra másolva!
  • A háttérben az húzódik, hogy néhány napja a Bouygues újabb ajánlattal állt elő az SFR-re, a Vivendi pedig azt szeretné, hogy a másik kérő, az Altice is emeljen felvásárlási ajánlatán.
  • Az ügyhöz közel álló hírek szerint a Vivendi továbbra is az Altice ajánlatát preferálja, mivel annak a szabályozó hatóságok jóval nagyobb eséllyel adhatnak zöld utat. A Vivendi emiatt szeretné, hogy csökkenjen a különbség a két versenyző fél által felkínált összeg között. Az Altice egyelőre gondolkodik a lépésen, de még nem döntöttek a kérdésben.
  • Jelenleg az Altice 11,75 milliárd eurónyi készpénzt ajánl az SFR részéért, amihez még egy 32 százalékos részesedést is kapna a Vivendi az összeolvadással létrejövő cégben. A Bouygues pedig 13,15 milliárd eurónyi készpénzt fizetne, és 21,5 százalékos részesedést adna az ügylet keretében.
  • A Vivendi részvényei ma egyelőre stagnálnak, az Altice papírjai viszont 3,4 százalékot drágultak.
Forrás: Investor.hu