Kulcsszinteken az arany

Vágólapra másolva!
Kulcsszintekhez érkezett az arany árfolyama, vagy legalábbis egy olyan ponthoz, ahonnan rövid távon akár ismét felfele fordulhat az árfolyama. Egyelőre viszont nem fogadnánk arra nagyban, hogy valóban megtartják az árfolyamot a támaszok. 
Vágólapra másolva!

A 200 és az 50 napos mozgóátlaghoz érkezett az arany árfolyama úgy, hogy közben a rövidebb időtávot átfogó mozgóátlag nemrég már alulról metszette a hosszabbat. Nem elég tehát, hogy technikailag érdekes támaszoknál járunk, még egy vételi jelzés is érkezett a napokban az arany piacára. Nagyon kis mennyiséggel akár meg is lehet próbálni meglovagolni innen egy felpattanást igen szűkre vett stop loss mellett, de az óvatosabbaknak azért nem árthat még kivárni.

A hetek óta tartó emelkedő trend ugyanis megtört, és ha elesnek a mozgóátlagok, a következő támaszig még van tér lefele. Az sem feltétlenül jelent sok jót, hogy az ezüst például már letörte ezeket a mozgóátlagokat és egyre közelebb van a februári lokális mélységekhez. Szóval csak óvatosan az arannyal, a Fed tapír és a hozamemelkedés hosszabb távon még mindig a nemesfém ellen dolgozhat.

Az arany árfolyama (USD/uncia) Forrás: TradingView, Investor.hu
Az ezüst árfolyama (USD/uncia) Forrás: TradingView, Investor.hu