Csörög a kassza a Magyar Telekomnál

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom macedón leánya, a Makedonski Telekom tavalyi teljes nyereségét kifizeti osztalék formájában tulajdonosainak. Ebből a Magyar Telekom 7,78 milliárd forintnyi osztalékra lesz jogosult - tájékoztatott a BÉT.
Vágólapra másolva!
  • A Magyar Telekom által részben tulajdonolt macedón Makedonski Telekom átszámítva 13,74 milliárd forintos osztalékot fog fizetni a tavalyi évi eredmények után.
  • Ebből a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonában álló Stonebridge Communications 7,78 milliárd forintos (1,54 milliárd dénáros) osztalékot fog kapni. Ez kevesebb mint a fele a tavaly kapott 15,9 milliárd forintos osztaléknak. A 10 százalékos jövedelemadót figyelembe véve nettó 1,39 milliárd dénáros osztalékot fog kapni a Magyar Telekom.
  • A Makedonski Telekom 13,74 milliárd forintos (2,72 milliárd dénáros) nettó profitot ért el tavaly, és ezt fizeti ki teljes egészében részvényeseinek osztalék formájában.
  • Mint ismert, a Magyar Telekom igazgatósága februárban bejelentette, hogy nem fognak osztalékot fizetni a 2013-as eredmények után.

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.