Szép lassan "mindenki" elfelejtette a GE-t

Vágólapra másolva!
Érdekes sorokat írt a Barclays elemzője, Scott Davis a legfrissebb anyagában arról, hogy a befektetők mennyire elfordultak az elmúlt években az olyan nagy konglomerátumoktól, mint például a General Electric. Alig érdeklődnek nála a részvényről.
Vágólapra másolva!
  • 2002-ben Davis írása szerint minden tíz, hozzá beérkező telefonhívásból nyolc a General Electric után érdeklődött, vagyis akkoriban igen nagy volt a felhajtás a részvények körül.
  • Mostanra ezzel szemben tíz hívásból mindössze fél (vagyis 5 százalék) jut a General Electricre, vagyis a korábbi zsongás a papír körül mostanra mintha kezdene érdektelenségbe fulladni.
  • Pusztán ezt látva egyébként a GE egyre érdekesebb, hiszen ha egy - egyébként erős fundamentumokkal bíró - papírt nagyon kerül mindenki, ott valószínűleg sokkal inkább inkább találhatunk még nyomott árfolyamokat a beszálláshoz.
  • A Barclays egyébként vételre javasolja a részvényeket, az árfolyam emelkedésének katalizátora pedig az lehetne, ha tovább karcsúsítanák a jelenleg elég szétágazó tevékenységüket. A pénzügyi részleg mellett az adatközponttól, a háztartási eszköz üzletágtól is meg kéne válni és az erős alaptevékenységekre, mint az energetikai termékek és szolgáltatásokra, a légiiparágra, a bányászati tevékenységre és a vasúti szegmensre kellene fókuszálni.
  • Érdekes szinteken van egyébként a részvény, ha innen emelkedni tudna, az igen pozitív technikai képet is adna, hiszen a 2001 óta tartó csökkenő trendvonalat sikerülhetne megtörni.
A General Electric heti grafikonja Forrás: TradingView, Investor.hu