Vágólapra másolva!
Jelentős pluszt szedtek össze a magyar blue-chipek, a vételi kedv kifejezetten a Mol, az OTP és a Richter piacán dominál. Ennek köszönhetően a BUX is nagyot ugrott, amivel messze felülteljesíti a kisebb pluszban mozgó európai társait.
Vágólapra másolva!
  • Délelőtt tovább növelte előnyét a BUX, mely már 2 százalék feletti pluszt tud felmutatni. A magyar részvényindex ezzel továbbra is messze felülteljesíti régiós társait.
  • A BUX emelkedését az összes főbb papír támogatja, közülük is kiemelkedik a Mol 3,5 százalékos menetelésével. Az olajpapír az elmúlt napok nagy mélyrepülését korrigálja.
  • Rajta kívül az OTP 1,6 százalékot, a Richter 2,4 százalékot, a Magyar Telekom 0,7 százalékot drágult. A bankpapír a héten minden nap tudott emelkedni, így már egyhavi csúcsra ugrott az árfolyama. A Magyar Telekomot a macedón leánytól kapott 7,78 milliárd forintos osztalék is segítheti.
  • A remek hangulatban a forint is erősödik, és három hetes csúcsra ért az euróval szemben. A dollárral szembeni jegyzések 225-nél, a svájci frankkal szembeni árfolyam pedig 253,5-nél mozog.
  • Az európai tőzsdéken szintén vételi kedv dominál, a főbb részvényindexek 0,3-1,3 százalékos pluszt szedtek össze. A legjobban az olasz FTSE/MIB teljesít, míg a londoni FTSE kisebb lemaradásban található.
  • A jó hangulat részben annak köszönhető, hogy ismét felerősödtek azok a spekulációk, hogy az EKB további stimulusokat vezethet be következő ülésén. Ennek oka, hogy újabb eurózónás tagállamban (ezúttal Spanyolországban) ütötte fel a fejét a defláció, márciusban ugyanis 0,2 százalékos volt a spanyol árszinvonal csökkenése éves alapon.
  • Az amerikai tőzsdékre is átragadhat a vételi kedv, a határidős indexek alapján 0,2-0,4 százalékos pluszban indulhat majd a kereskedés.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu