Nagyon beleerősített a forint

Vágólapra másolva!
Igen komoly erősödésbe kezdett a forint hétfő délelőtt, amivel az euróval szembeni árfolyama február eleje óta nem látott szintig, 307 alá is benézett. Késő délutánra kicsit alábbhagyott a lendület, de azért még így is 307,5 környékén áll az euróval szembeni árfolyam.
Vágólapra másolva!

17:28: Lassított a forint:

  • Késő délutánra elveszítette lendületét a forint, de még így is 307,5 közelében van az euróval szembeni árfolyama. A forint /dollár jegyzések 222,9 körül, míg a svájci frankkal szembeni keresztárfolyam 252,3-nál ingadozik.

15:50: Tartja lendületét a forint

  • A délután folyamán is megtartotta erejét a forint, lényegében egy fél forintos sávban ingadozik az euróval szemben.
  • A nemzetközi hangulat továbbra is támogató, miután az amerikai tőzsdenyitást követően visszatért az optimizmus a korábban kissé visszább kanyarodó nyugat-európai börzékre is.
  • A főbb feltörekvő piaci devizák közül a török líra és a dél-afrikai rand erősödik a legnagyobb mértékben, míg a régió legjobbja ma továbbra is a forint.
  • A lírát a vasárnapi választások eredménye erősítette, ami jó hatással volt a kelet-közép-európai devizákra, így a forintra is. Emellett pedig a kedvező magyar folyó fizetési mérleg adat is kedvezhetett a hazai fizetőeszköznek. Jelenleg 307,3-nál áll az EURHUF.
Forrás: Investor.hu

11:28: Erősen indított a forint

  • Ma reggel két blokkban tudott nagyobbat erősödni a forint az euróval szemben. Előbb 1 forinttal került lejjebb az EURHUF jegyzés, köszönhetően vélhetően a vártnál kedvezőbb negyedik negyedéves magyar folyó fizetési mérleg adatnak (tény: 637 millió eurós többlet, várt: 485 millió euró).
  • A 307,5-ös szintekről még jött egy kisebb felpattanás a forint/euró árfolyamban egészen 308-ig. Viszont ezután látott napvilágot, hogy a Goldman Sachs 2,2 százalékra emelte a magyar gazdaság 2014-es növekedésére vonatkozó előrejelzését a korábbi 1,8 százalékos értékről.
  • Ez pedig szintén jó hír volt a forintnak, így késő délelőtt már 307 alatt is járt a forint árfolyama az euróval szemben, ez pedig február eleje óta nem látott szinteket jelentett (több, mint 7 hetes rekord).
  • Egyébként ezzel a forint most elszakadt a régiós devizáktól, ugyanis lényegében egyedüliként tud érdemi erősödést felmutatni. Az EURHUF 307 környékén jár, míg az USDHUF 222,8 körül, a svájci frankkal szembeni árfolyam pedig 251,9-nél ingadozik.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu