Vágólapra másolva!
Yanet Yellen, a Fed elnöke arról beszélt tegnap, hogy az amerikai gazdaságnak hosszabb távon szüksége van a támogató monetáris politikára. Yellen szavaira nagy emelkedés kezdődött az amerikai tőzsdéken, viszont az ottani jókedv nem minden ázsiai börzére tudott átragadni. Ázsiában vegyes a kép, amit a felemás kínai makroadatok is rontanak. 
Vágólapra másolva!
  • Vegyes teljesítményeket lehet látni az ázsiai tőzsdéken ma, miután felemás makroadatok láttak napvilágot a kínai feldolgozóipar állapotáról. A hivatalos kínai beszerzési menedzserindex 50,3 pontra emelkedett márciusban (várt: 50,1 pont) a februári 50,2 pontról. Ez a feldolgozóipari aktivitás óvatos javulásáról árulkodott. Ezzel szemben az HSBC feldolgozóipari beszerzési menedzserindexének utolsó olvasata 48 ponton alakult, tehát minimálisan lerontották az előző olvasatban kialakult 48,1 pontos értéket.
  • A kínai Shanghai Composite fél százalékos emelkedéssel reagált a makroadatokra. A legjobban a hongkongi Hang Seng teljesít a részvényindexek közül, mely 0,9 százalékot ugrott, míg a dél-koreai Kospi 0,3 százalékot erősödött. A japán Nikkei és az ausztrál S&/ASX 200 viszont lemaradt, és 0,1-0,2 százalékot gyengültek.
Forrás: Investor.hu

  • Nagy menetelések kezdődtek tegnap az amerikai tőzsdéken, miután Janet Yellen Fed-elnök arról beszélt, hogy a jegybanknak még hosszú ideig támogatni kell az amerikai gazdaságot. Yellen szerint tehát van még tere akár a további lazításnak is, ami kedvező a részvénypiacoknak.
  • Az S&P 500 és a Dow Jones végül 0,8 százalékos, a Nasdaq 1 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. A Nasdaq ezzel az elmúlt napok nagyobb eséseit korrigálta kis mértékben. A kis és középvállalatokat tömörítő Russel 2000 pedig valósággal kilőtt, és 1,8 százalékot menetelt. Az S&P 500 a negyedévet kicsit több, mint 1 százalékos emelkedéssel zárta, ami a legrosszabb negyedéves teljesítményének számított 2012 vége óta.
Forrás: Investor.hu

  • A General Motors részvényei 0,9 százalékot estek, miután a cég további 917 ezer autót fog visszahívni a korábbi gyújtásproblémák miatt. A vállalat ezzel összesen 2,6 millió darab autó visszahívását rendelte el.
  • Az amerikai börzék jó teljesítménye után az európai piacokon is emelkedés kezdődhet, és a határidős indexek alapján 0,1-0,3 százalék körüli plusszokkal indulhat majd a kereskedés.
  • Ma érdemes lesz figyelni az amerikai autópiaci statisztikák publikálását (márciusi értékesítési számok), melyen túl az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindex is napvilágot lát. Európából PMI adatok és munkanélküliségi adatok fognak érkezni.