A német E.ON és a francia GDF papírja is fontos ellenállásig erősödött az elmúlt hetekben. Ha az akadályokon átlendülnek a részvények, akkor további lendületes emelkedés várhat a cégekre.

E.ON: Sávból törhet ki
(Xetra)

Október óta egy több mint 1 eurós szélességű sávban mozog az E.ON részvénye. A papír az utóbbi hetekben a 200 napos mozgóátlagról felpattanva egészen a sáv tetejéig, 14,2 euróig jutott el, aminek az áttörése lendületes emelkedést hozhat.

Ha sikeres lesz a kitörés, akkor első körben 15 euróig, azaz a 161,8 százalékos Fibonacci szintig is eljuthat első körben. A sávból való kitörés klasszikus célszintje azonban 15,51 eurónál húzódik, amit a 200 százalékos Fibonacci jelöl ki. Ha ki tud törni a sávból a papír - és nem lesz fals a megindulás, mint volt februárban - , akkor sávtető alá lehet behúzni a stop-loss megbízást, így kedvező hozam-kockázat érhető el.

Az MACD vételi jelzése és az RSI emelkedő trendje jól festenek a grafikonon, megerősíthetik a kitörést is.

 

EON napi grafikon (Xetra, euró)Forrás: Investor.hu

GDF Suez: Markáns akadályok előtt
(Párizs)

Február elején még csak 16 euró körül mocorgott a GDF Suez papírja, most pedig már a 20 eurós szintet ostromolja a részvény. Hatalmas emelkedésen van túl a francia közműcég, de további menetelés várhat a GDF Suezre, ha sikerül 20 euró fölé kerülnie az árfolyamnak.

A most bemutatott menetelés után nem lennénk meglepve, ha egy kisebb konszolidációba kezdene a részvény, viszont szorosan figyelnénk a kitörés lehetőségét.

Az 50 napos mozgóátlag alulról metszette nem túl régen a 200 napos mozgóátlagot úgy, hogy az árfolyam ezen szintek fölött mozgott, így egy aranykereszt jelent meg a grafikonon, amit hosszú távon jó jelnek lehet tekinteni.

Az indikátorok nem festenek jól, az MACD eladási jelzést mutat, az RSI pedig csökkenő irányba kezd mozogni.

 

GDF Suez napi grafikon (Párizs, euró)Forrás: Investor.hu

A heti időtávú grafikonon is markánsnak tűnik a 20 euró körüli szint, ugyanis itt húzódik egy ellenállás és a 200 hetes mozgóátlag is. Ha sikerülne 20,5 euró fölé jutnia a papírnak, akkor 24 eurós szint elérése sincs kizárva.

Az MACD vételi jelzése jó jelnek számít, ez tovább fűtheti az emelkedést.

 

GDF Suez heti grafikon (Párizs, euró)Forrás: Investor.hu