Csányi cége is felkerült a miniszterelnökség feketelistájára

Vágólapra másolva!
250 offshore-gyanús céget nevezett meg az állam. Köztük van az OTP-vezér egyik érdekeltsége is.
Vágólapra másolva!

Befejeződött az offshore-gyanús pályázati nyertesek vizsgálata; a 2007-2013-as támogatási időszak kedvezményezettjei közül több mint 250 cégről derült ki, hogy gazdasági háttere valamelyik adóparadicsomhoz köthető - írta szerdai számában a Magyar Nemzet. Offshore-gyanús nyertesek több mint tízmilliárd forint támogatást vettek fel az államtól

Csepregy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára azt mondta a lapnak, hogy az érintetteket hamarosan értesítik, s a kormány elindítja az elállási folyamatot.

"Ezt a határozatot, mint minden fejlesztéspolitikai döntést, megtámadhatják a cégek, ugyanakkor ha nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani az általunk feltárt tények ellenkezőjét, akkor az eddig kifizetett támogatási összeget kamataival együtt kell visszautalniuk az államnak" - fogalmazott.

A feketelista legérdekesebb tagja a Bonafarm Bábolna Takarmány Kft., amely 2012-ben 220 millió forint támogatást kapott az államtól. A Bonafarm Csoport Csányi Sándor mezőgazdasági vállalkozásait fogja össze. A Bonafarm csípőtelki ultramodern tehenészetének átadóján Orbán Viktor is ott volt. Az erről szóló riportunkat itt olvashatja el.