Nincs terítéken a Magyar Telekom felvásárlása

Interjú Chritopher Mattheisen Telekom-vezérigazgatóval
Interjú Chritopher Mattheisen Telekom-vezérigazgatóval a hazai GSM-telefonálás huszadik évfordulója alkalmából. Újságíró: Straub Ádám
Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom német anyavállalata, a Deutsche Telekom egyelőre nem tervezi leánya kivásárlását - mondta el a hazai távközlési cég vezérigazgatója, Christopher Mattheisen a Forbes Magazinnak adott interjújában.
Vágólapra másolva!
Fotó: Tuba Zoltán - Origo
  • Mattheisen a Forbesnak adott interjújában az ágazati különadók esetleges csökkentésével kapcsolatban kiemelte, hogy a kormány és a Magyar Telekom között létrejött partnerségi megállapodásban az szerepel, hogy a kormány felülvizsgálja az adózási szabályokat és az ágazati szabályozási környezetet a kitűzött célok és a szükséges beruházások ösztönzése érdekében.
  • A vezérigazgató elmondása szerint a kormányzati partnerek látják, hogy a túladóztatás hátráltatja a távközlési infrastruktúra további kiépülését. Ugyanakkor érzik, hogy itt az ideje változtatni, különben elmaradnak a szükséges beruházások.
  • A Magyar Telekom idei évével kapcsolatban Mattheisen megerősítette a már korábban megfogalmazott célokat. Az árbevételben szinten tartás és háromszázalékos csökkenés közötti értéket tart elérhetőnek. Habár a magyar operációban bővülhet az árbevétel, Macedóniában - ahonnan a csoport bevételeinek mintegy tizede keletkezik - nem túl rózsás a helyzet.

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.