Whiskeyt kevernének konyakkal?

Vágólapra másolva!
Piacnyitást követően 10 százalék feletti pluszba szökkent a francia konyakgyártó, a Rémy Cointreau árfolyama, miután felvásárlási pletykák láttak napvilágot. A hirtelen jött lendület viszont alábbhagyott, ahogyan a hírt kirobbantó blogger is erős spekulációnak nevezte írását.
Vágólapra másolva!
  • Több mint 10 százalékos kilövéssel indította a napot a Rémy Cointreau árfolyama, azt követően, hogy a Betaville blog tegnap este arról számolt be, hogy a Jack Daniels whiskey gyártója, a Brown-Forman felvásárolhatja a francia konyakgyártót.
  • Azóta már visszakorrigált az árfolyam egészen 3,8 százalékos pluszig, miután a blog írója frissítette bejegyzését azzal, hogy néhány nemzetközi hírportál szerinte sokkal nagyobb jelentőséggel számolt be az írásról, hiszen az a blogger szerint is még csak erős spekuláció.
  • A cikk szerint a Brown-Forman nem szeretne lemaradni a japán Suntory csport mögött, akik nem régiben a Jim Beam gyártóját vásárolta fel 16 milliárd dollárért.
  • Meg nem nevezett források szerint a Brown-Forman már befektetési bankokat is megkeresett, hogy számba vegyék egy esetleges felvásárlás lehetőségét.
  • Mivel a részvény árfolyama meglehetősen sokat esett az elmúlt időszakban, ez akár fűtheti is a spekulációt, hiszen így olcsóbban juthatnának a részvényhez az akvirálók. A Rémy Cointreau szenvedéséről egyébként mi is beszámoltunk január elején.
  • Azt viszont érdemes tudni, hogy a Rémy Cointreau-ban nagyjából hatvan százalékos részesedése van a Heriard Dubreuil családnak, így akár nehézségekbe is ütközhetne a tranzakció.
  • Arra is felhívja viszont a figyelmet a blog, hogy a kilencvenes évek elején a család támogatta például az akkor még Rémy Martin néven futó társaság összeolvadását a Cointreau-val is.
Forrás: Investor.hu