Knopp András: Megalapozatlan az FBI vádja

Vágólapra másolva!
Az ukrán milliárdos, Dmitro Firtas gyanús ügyletei miatt indult amerikai eljárásban megvádolt magyar üzletember a Népszabadságnak nyilatkozott, megalapozatlannak tartja az FBI vádját, ukrán partnerével ma is jó üzleti kapcsolatokat ápol.
Vágólapra másolva!

Knopp András ellen az FBI vádat emelt, a Moszkvában tartózkodó üzletember azonban a Népszabadságnak azt mondta, egyetlen hatóság sem kereste meg hivatalosan. Az amerikaiak szerint Dmitro Firtas gyanús üzleteiben a Global Energy Mining and Minerals (GEMM) Kft. is érintett lehet, ezzel indokolták a lépést. Knopp 2006-ig volt a GEMM igazgatója, a cég indiai bányászattal is foglalkozott, az FBI szerint pedig felmerült a gyanú, hogy több társával együtt vesztegetéssel, zsarolással és megfélemlítéssel szerzett meg bizonyos indiai titánbányászati jogokat.

Knopp azt mondta, Firtassal és cégcsoportjával továbbra is jó kapcsolatokat ápol, és meggyőződése, hogy az ukrán partnerével szemben felhozott vádak is alaptalanok. Moszkvában üzleti úton van, és semmi okát nem látja annak, hogy hamarosan hazatérjen, illetve más országokba elutazzon.