Vágólapra másolva!
Közel öt százalékkal nőtt az easyJet utasforgalma márciusban az egy évvel ezelőtti értékhez képest, ami azért is jó hír, mivel tavaly a húsvéti ünnepek is részben a márciusi számokat gazdagították. Ráadásul az easyJetnek úgy sikerült emelkedést elérnie, hogy közben a Ryanair csökkenésről számolt be.
Vágólapra másolva!
  • Az easyJet 5,1 millió utast szállított idén márciusban, 4,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ráadásul a fapados légitársaságnak mindezt úgy sikerült elérnie, hogy tavaly még a húsvéti ünnepek is részben a márciusi számokat hízlalták. (Húsvétkor rendszerint megugrik a repülőjegy vásárlások száma.)
  • Az elmúlt 12 hónapban pedig összesen 61,8 millió utast repített az easyJet (+3,5% az egy évvel korábbihoz képest). Ráadásul az ülőhelykihasználtság is jobb lett, mind márciust (91,5%), mind pedig az elmúlt 12 hónapot tekintve (89,5%).
  • Az easyJet teljesítménye pedig annak tükrében is figyelemre méltó, hogy tegnap a Ryanair a márciusi utasforgalom 4 százalékos csökkenéséről számolt be, éppen a húsvéti ünnepek idei áprilisi időzítésére hivatkozva. A Ryanair 12 havi gördülő utasforgalma ennek ellenére 81,7 milliós rekord értékre emlkedett.
  • A mai tőzsdei kereskedésben is az easyJet áll jobban (+1,6%), míg a Ryanair 0,3 százalékkal emelkedik. Az elmúlt egy évben pedig meglehetősen nagy a differencia a két részvény teljesítményét illetően.

Korábban az easyJetről és a Ryanairről:

Forrás: Investor.hu
  • Egyébként a norvég fapados légitársaság, a Norwegian Air Shuttle is ma tette közzé márciusi utasforgalmi adatait, és jelentős mértékű emelkedésről számolt be. Márciusban 1,8 millió fő választotta a norvég céget az egy évvel korábbi 1,4 millió főhöz képest. A kiváló eredményekre árfolyama is több mint négy százalékkal pattant meg a pénteki kereskedésben.
Forrás: Investor.hu